ИЗЛОЖБА „UNIVERSE“ И ВЪВ ВАРНА, ГАЛЕРИЯ „ГРАФИТ“, 18.04-28.04.2018

       Фотография или съвременно изкуство ?

 Това е визуалната провокация на фортографката Цвета Убчева

С природни обекти, подчинени на логиката на Златната спирала и Числовия ред на Фибоначи, Цвета Убчева създава нов поглед за   Вселената и нейните природни закони. В  изложбата и  „UNIVERSE“, си дават среща геометричните форми, математиката и природата, представени със средствата на фотографията. Работите и грабват вниманието ни, за да ни въздействат по един хармоничен и неповторим начин. Показани са символи от Свещената геометрия като Цветето на живота, Златната спирала, Плода на живота и множество фрактали.

Това вечното търсене на красота и съвършенство в природата ли е?  Не само – за авторката е от голямо значение символиката в картините и, начина, по който въздействат на зрителя, хармонията и баланса, които носят.

Като продължение на темата, Цвета е разработила дизайнерски бижута от сребро със символите на Цветето на живота ,Семето на живота и др. Така както и 3Д видео за да се види как изглеждат те обемно.

Серията “’ UNIVERSE не е фотография в нейния класически вид!!! Тук се вижда свободата на мисленето при използването на смесени техники, които спомагат на авторката да защити своята концепция по най добрия начин!?

 Изложбата ще бъде открита на 18.04.2018г  от 18.30ч. в Галерия Графит и ще продължи от 18.04. до 28.04.

Цвета Убчева е родена в Ихтиман, живее и работи във Варна от 1988 г. Интересът и към визуалното изкуство я отвежда в Кино фотоклуб Варна, където. през 2008 – 2009 г. завършва Начално ниво и Артистична фотография при  Ангел Ненов. От 2013 г. е в Майсторския клас по Концептуална фотография на Ивайло Стоянов в школа Фотоконцепт София. Зад гърба си има редица самостоятелни и общи изложби в страната, печелила е и награди от фото-конкурси.

Откриване и кадри от изложбата в Галерия „Графити“, Варна :

Видео от откриването на изложбата :

Интервю в телевизия “ Черно море“ в предаването „Щрихи от утрото“ по повод изложба“ UNIVERSE“ в галерия „Графит“

Интервю с Кирил Йорданов в предаването за култура „Щрихи от утрото“ на телевизия Черно море по повод 24 май – празника на буквите


 

 

 

2018/04/18 Варна, „UNIVERSE“ откриване изложба на Цвета Убчева или още малко за „Свещената Геометрия“ и „Цветето на Живота“.

Анонс на  събитието в галерия „Графит“

Радио интервюта:

Статии в пресата: