Голямата награда на „Фотосинтезис“ за фотографски разказ “ НЕОБИКНОВЕНИ ИСТОРИИ“ 21.10.2016 г.

     Тази година едно от най-големите фотографски събития в България : „Фотоваканция“ 2016, се проведе под мотото „НЕ обикновена фотоваканция“ .Тя се състоя в „ Приморско – клуб ММЦ“ от 6 до 11.09. Целта на организираните лекции, уъркшопове и конкурси е да провокира мисленето на фотографите-участници , да намерят онази съставка,която прави фотографията Не обикновена.Освен основния конкурс на ФИАП Седми международен фотосалон 2016, и Принт на деня, с Фактор. Бг , тази година се организира със съдействието на „ ФОТОСИНТЕЗИС“    и конкурс за фоторазказ, на тема „Необикновени истории“. В него участниците по регламент трябваше да направят фотографски разказ на определена от тях тема, с най –малко 7 до 22 фотографии, текст – концепция на разказа, и видео, към разказа, което не беше задължително. Фотографиите  и видеото трябваше да са направени по време на фотоваканцията. Проектите се качват в специално създадената за целта форма за представяне в интернет пространството, след което се гласува от публиката и от журито.

Въпреки твърде ограниченото време и строгия регламент, участие взеха 9 автора с техните проекти. Голямата награда  на публиката спечели проектът “The SPIRIT”

Журито реши да даде повече време на авторите да довършат и оформят проектите си. На 21.10. 16  присъди Голямата награда на Журито на Цвета Убчева и проектът и “My Camino”.

Наградата беше връчена на авторката във Фотосинтезис  гр.Варна от  Надежда Павлова, член на журито и куратор на Галерия „Синтезис“  гр. София.