Малка книга за Кабул – свещенната рила планина

Нека да ви представя книгата на омайния сладкодумник, Страхил Гювийски за връх Кабул, легенди и истории за Рила планина в района на Езерата. И аз имам роля в книгата, тази на подстрекател и фотограф!!
Страхил е лектор в информационния център на Паничище и планински водач. Лекциите му са заразителни!! В тях се преплитат информация за Рила, енергийните и места, легенди, лични истории ,събирани с огромна любов и преклонение към планината. В продължение на няколко години, той ни водеше по различни знайни и незнайни пътеки из района на Езерата, и ни посвещаваше в тайните по тези места! Фотографиите в това първо издание на книгата са ограничен брой, все пак това не е
пътеводител, а сборник с разкази. Вероятно във второто издание това ще се промени!!
А ние продължаваме напред с нови идеи за реализация, за водопадите на Свещената Рила планина!

Поздравителен адрес от г-н Наби Масуми Ахмади, от Иран, философ, поет, мистик и приятел, по случай юбилейната ми изложба UNIVERSE IS VIBRATION.
Благодаря Наби, високо ценя твоето внимание, твоите широки познания за поезията на Персия :Руми, Омар Хайам и мн. др.,така както и твоето лично творчество.
Огромно “благодаря” на моята приятелка Мария Илиева, за скоростния превод на поздравителния адрес, за да може той да прозвучи и на български по време на откриването на изложбата.

Written by: