Юбилейна изложба в галерия „Богориди“ в гр.Бургас, Юли, 2020г.

Провокативна, естетска, духовна, енергийна, философска, въздействаща, медитативна, това са все правилни определения за творческата серия “UNIVERSE” на Цвета Убчева.
С природни обекти ,подчинени на логиката на Златното сечение и числовата редица на Фибоначи, Цвета Убчева пресъздава нов поглед за Вселената: като вибрация и светлина , от която произлиза формата. Чрез техниката на колажа са построени редица символи от Свещената геометрия като Цветето на Живота, Плодът на Живота, Златната спирала и множество фрактали. За авторката е от значение тяхната символика, хармоничното и балансиращото им въздействие върху зрителя. Ето защо тя е разработила и дизайнерски сребърни бижута с тези символи, различни модели обици, колиета и пръстени. Като продължение на проекта е направила 3Д видео за сътворението на Цветето на Живота.
Серия “UNIVERSE” не е фотография в нейния класически вид. Свободата на мисленето и използването на смесени техники оформят неповторимия стил на авторката.

Впечатлена съм от интереса и топлината, с която ме посрещнаха в Бургас!!
Благодаря за вниманието , усмивките и цветята!!
Това е интервюто на Стефка Бакърджиев , журналист от БНР Бургас, за изложбата!!

Цветя от кмета на град Бургас г-н Димитър Николов!
За мен беше изключителна чест присъствието на Зам.кмета по културата г-жа Диана Саватева и Ректорът на филиала на Художествената академия в Бургас г-н Димо Колибаров, на г-н Стефан Златаров, медии, приятели на визуалното изкуство и фоторепортери. Благодаря за вниманието!
Благодаря на фоторепортерката Лина Главинова за прекрасните снимки.

Поздравителен адрес от г-н Наби Масуми Ахмади, от Иран, философ, поет, мистик и приятел, по случай юбилейната ми изложба UNIVERSE IS VIBRATION.
Благодаря Наби, високо ценя твоето внимание, твоите широки познания за поезията на Персия :Руми, Омар Хайам и мн. др.,така както и твоето лично творчество.

Tsveta Ubcheva photograpfer conceptual artist exhibition Flower of Life Universe Цвета Убчева Галерия Богориди Бургас (4)