ПРЕДСТАВЯНЕ ПРЕД УЧАСТНИЦИТЕ В РЕЗИДЕНЦИЯ „RESET“ – КЮСТЕНДИЛ

Бях поканена от Ивайло Стоянов в Галерия „Владимир Димитров – Майстора в Кюстендил, да покажа творбите си от серия “ Българката“ по Вл.Д. Майстора пред участниците на резиденция „RESET“.

Галерия „Владимир Димитров Майстора“ е прекрасна модерна галерия, която освен постоянната експозиция на Майстора, има и огромна шантава съвременна част с няколко зали и подземия, които крият тайните на стария град!!
Няма да крия ,че за мен експозицията на Майстора е светиня и за мен беше голямо вдъхновение и зареждане да бъда отново сред тях!! Повярвайте ми, от тези картини и начина ,по който са изложени и съхранени, от тях струи светлина!! Лекцията на Ивайло Стоянов мина на ниво.Той представи пред тези млади артисти от различни страни четирима български съвременни творци. Чест му прави,че организира лекцията си ,представяйки именно български автори, концептуални фотографи, да покаже,че и в България се развива това изкуство. Аз показах на живо някои от завършените ми работи от серия „Българката“ по В.Д.Майстора, и така се получи импровизирана изложба в експозицията.